Početna Forum Skrbništvo Skrbništvo

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 46)
 • Autor
  Postovi
 • #356 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Ovdje postavite pitanja vezana za skrbništvo.

  #412 Odgovori
  A
  Gost

  Poštovani,
  Javljam Vam se kako bih od Vas dobila savjet. Naime, u braku sam vec dvije godine i imamo dijete staro 1 godinu. U braku imamo dosta, udarci i fizičko nasilje nisu isključeni. Ja bih se od njega rastala odavno, ali se bojim što bi on mogao napraviti kasnije. Više puta mi je prijetio da će me ubiti ako odvedem dijete i slično.
  Živimo u Bosni, a ja i dijete imamo hrvatske papire a i bosanske, brak je sklopljen u Bosni, mene zanima da li se trebam obratiti odvjetniku i socijalnoj u Bosni ili to mogu i iz Hrv?
  Razmišljala sam otici s djetetom u Hrvatsku, ali me strah posljedica, a ako dijete ostavim ovdje ne znam koliko ce trajati proces dobivanja skrbnistva?
  Ako imate odgovore na moja pitanja molila bih Vas za pomoć.

  Unaprijed se zahvaljujem

  #413 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana,

  ukoliko suprug nema hrvatsko državljanstvo, a Vi imate prijavljeno prebivalište u Bosni, s obzirom na to da tamo živite te je tamo i sklopljen brak, postupak razvoda braka trebate pokrenuti pred tamošnjim tijelima. Nažalost, nismo upoznati s duljinom trajanja i tijekom sudskog postupka u Bosni, međutim, možemo prepotstaviti da je situacija slična kao i u Hrvatskoj, što znači da vjerojatno postoji mogućnost da se privremenom mjerom ili na neki drugi način regulira način izvršavanja roditeljske skrbi prije pravomoćnog okončanja postupka, međutim, o navedenom se svakako trebate konzultirati s nekim od tamošnjih odvjetnika koji će Vas moći najbolje uputiti u Vaša prava, a jednako tako pomoći Vam i da protiv supruga pokrenete postupak radi nasilja u obitelji, koje svakako trebate prijaviti.

  Također Vas upozoravamo da se odvođenje djeteta u drugu državu bez suglasnosti jednog od roditelja smatra otmicom slijedom čega bi u tom slučaju suprug protiv Vas mogao pokrenuti postupak temeljem Haške konvencije o građansko-pravnim aspektima međunarodne otmice djece, potpisnica koje je i Bosna.

  Ukoliko Vam možemo pomoći na bilo koji drugi način, slobodno nas ponovno kontaktirajte, ili e mailom na tel 4663 666 radi dogovorao oko telefonskog termina savjetovanja s našom pravnicom.

  Srdačan pozdrav

  #417 Odgovori
  Nataša
  Gost

  Pozdrav!
  Razvedena sam od 2013. godine. Nakon rastave sam odlukom suda dobila skrbništvo nad djecom. Budući je bivši suprug vršio teror i nasilje nada mnom i djecom, nakon rastave, spletom nespretnih okolnosti to pravo mi je oduzeto i djeca su bila smještena u udomiteljsku obitelj i prije isteka 3 godine vraćena su odlukom suda ocu na brigu i skrb.
  Brak je bio izuzetno loš, psihički i fizički sam maltretirana godinama, od verbalnog do fizičkog nasilja (postoje dokazi). Djeca su sa ocem od 2016. godine. U tom periodu osim na samom početku također psihički i fizički maltretira djecu. U ožujku prošle godine situacija je eskalirala. Starija kćer je nakon verbalnog i fizičkog napada oca (u večernjim satima), sljedećeg dana otišla slučaj prijaviti u CZSS Koprivnica, policiji PU KCKŽ i bila je na pregledu na hitnoj. Dijete se obratilo za pomoć, pomoć nije dobilo. Djelatnici centra su je uputile nazad kući. Dijete prijavi nasilje i djelatnici centra ga vrate kući nasilniku. Zar je to moguće?
  Živim i radim u Irskoj, imam stalni posao i stan. Obratila sam Vam se za pomoć jer želim vratiti skrbništvo nad djecom što je prije moguće. Osjećam se bespomoćno kao majka koja je dozvolila da se takav užas dogodi, no želim spriječiti da se ponovi. Moram napomenuti da obje kćerke (12 i 19 godina) žele živjeti sa mnom, spremne su potvrditi sve to što sam vam navela pred bilo kojim zakonodavnim i sudskim tijelom. Molim Vas za pomoć i savjet kome se obratiti i kojeg odvjetnika angažirati? Ako vi imate bilo kakav savjet bila bih vam zahvalna.
  Unaprijed zahvaljujem

  #418 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana Nataša,

  trebate pokrenuti postupak radi izmjene sudske odluke kojom je odlučeno da će djeca živjeti s ocem. Naravno, navedeno se odnosi samo na mlađu kćer, budući da je starija punoljetna (naveli ste da ima 19 godina) te može samostalno birati gdje i s kim će živjeti i otac nad njom više ne vrši roditeljsko pravo, osim što je u obvezi uzdržavati je, jednako kao i Vi, dokle god se redovno školuje, a najkasnije do 26 godine života.

  Da biste ishodili izmjenu postojeće odluke u odnosu na mlađu kćer, morate se prethodno obratiti centru za socijalnu skrb u mjestu prebivališta djeteta radi provođenja postupka obveznog savjetovanja, a cilj navedenog postupka je da se postigne mogući sporazum roditelja o daljnjoj skrbi za dijete. Tek ukoliko ne dođe do sporazuma i nakon što zaprimite izvješće o provedenom obveznom savjetovanju, možete podnijeti tužbu sudu, kojom ćete tražiti da maloljetna kći ubuduće živi s Vama te da Vi budete roditelj koji će ubuduće nad njom ostavrivati roditeljsku skrb. Na žalost, nismo Vas u mogućnosti savjetovati oko odabira odvjetnika, budući da nemamo saznanja o tome tko se na području Koprivnice bavi obiteljskim pravom te Vam u tom smislu jedino možemo savjetovati da se obratite Hrvatskoj odvjetničkoj komori ili neposredno izvršite uvid u imenik odvjetnika koji je dostupan na web-u.

  U odnosu na prijavu nasilja, preporučujemo da se kći izravno obrati nadležnoj policijskoj postaji ili državno odvjetništvo, a budući da je punoljetna može uz prethodnu najavu na tel. 4663666 slobodno doći i u naše savjetovalište te joj naše pravnice mogu pomoći oko sastavljanja kaznene ili prekršajne prijave protiv oca, a po potrebi savjetovati i oko mogućnosti smještaja u sigurnoj kući.

  Ukoliko je nešto ostalo neodgovoreno ili nedorečeno, slobodni ste ponovno nam se obratititi bilo mailom, bilo telefonom u vrijeme kada je telefonsko savjetovanje dostupno, o čemu se možete informirati putem naše web stranice.

  Ukoliko želite poseban telefonski termin za razgovor s našom pravnicom, ljubazno molimo da se javite oko dogovora termina.

  Srdačan pozdrav, B.a.B.e.

  #460 Odgovori
  Smiljana
  Gost

  Poštovani,
  molim pravnu pomoć. U tijeku je brakorazvodna. Djeca su kod mene majke na skrbi. Kako sam prijavila Obiteljsko nasilje još u svibnju 2019.i do prvog ročišta jedno postalo punoljetno, CZSS ne zanima to dijete a sutkinja oca i i.mene upoznala da DIJETE SAMO MORA TUŽITI OCA ZA UZDRŽAVANJE?? DIJETE 18.je 4.srednje upisuje fakulteti otac mu da neki đeparac ponekad i nosi etikete majica u sudnicu….Ima li ikakve sanse sa otac, koji zna da ga sin nece tužiti, izvrsava obvezu uzdrzavanja punoljetnog djeteta?

  #461 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana Smiljana,
  obveza uzdržavanja punoljetnog djeteta tereti oba roditelja bez obzira na to s kojim roditeljem dijete stanuje, pri čemu se međutim u odnosu na roditelja koji sa djetetom stanuje smatra da već doprinosi za njegovo uzdržavanje na način da podmiruje njegove troškove stanovanja, troškove prehrane i slično. Punoljetno dijete roditelji trebaju uzdržavati sukladno svojim mogućnostima i približno u jednakom iznosu.
  Ukoliko otac ne želi dobrovoljno plaćati uzdržavanje, na navedeno ga se jedino može prisiliti sudskom odlukom, međutim, a kako Vam je već rečeno i u Centru za socijalnu skrb, takav sudski postupak može pokrenuti jedino punoljetno dijete.
  Za sva daljnja pitanja slobodno nam se možete ponovno obratiti, a ukoliko ste u mogućnosti i osobno doći na pravno savjetovanje u u našu udrugu uz prethodni dogovor termina na tel. broj: 01/4663666.
  Srdačan pozdrav,

  B.a.B.e.

  #495 Odgovori
  Vedrana
  Gost

  Poštovani,

  Obraćam Vam se jer ne znam koga drugog traziti pomoc,ne znam jesam li na krivoj adresi,ukoliko jesam molim Vas da me uputite kome se obratiti za pomoć jer stvarno nemam izlaza,toliko sam nažalost očajna.

  Pokušat ću vam ukratko objasniti svoju situaciju.
  Naime,za par dana ulazim u deveti mjesec trudnoce. Imam dijete od 9 godina iz prvog braka i dosad sam zivjela s njim kod roditelja. Medjutim,sadašnji partner me je ostavio doslovno na ulici trudnu,dva puta u ovih devet mjeseci me je posjetio,ni na jednoj kontroli nije bio prisutan.Verbalno,psihički i ekonomski me maltretira tokom cijele trudnoće što me izuzetno pogadja jer sam trudna i sve mi se odražava na bebu. Nemam gdje s dvoje djece , doslovno sam na ulici jer kod mojih roditelja u stanu nema mjesta za nas troje. Dotični ima prazan stan u koji meni nije dao da dodjem navodeci kako je to njegovo,da ja nemam prava nikakva,i da je njemu njegov otac uzeo kljuceve tog istog stana i dodao kako u taj stan neće nitko.

  Termin mi je 12.09,nadala sam se sve dosad da će se opametiti,da će mi kćer imat tatu,medjutim ….uzalud sam se nadala.
  Svo ovo vrijeme on nije ništa osigurao malenoj,ni gdje ćemo živjeti,ni ima li robicu,ima li krevetić i kolica, ništa ne pita niti ga išta zanima. Samo mi prijeti kako on ima svoja prava.

  Konkretno me zanima je li on duzan
  osigurati djetetu krov nad glavom? Budući da ima prazan stan, sljeduje li bebu pravo da tamo boravi jer nema gdje. Ili ćemo u sigurnu kuću ili ćemo bit gladni jer ja od svog porodiljnog ne mogu plaćati stan i troskove zivota dvoje djece.

  Unaprijed hvala na odgovoru

  #497 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana Vedrana,
  ukoliko je ta gospođa prema svojem suprugu/bivšem suprugu, a ranijem vlasniku nekretnine, imala bilo kakva potraživanja s naslova njihove bračne stečevine, to je imala pravo problematizirati pokretanjem odgovarajućeg postupka protiv njega radi utvrđenja. To se uobičajeno čini na način da je kao tužiteljica trebala pred nadležnim sudom pokrenuti postupak radi utvrđenja njuezinog određenog suvlasničkog prava na nekretnini, uobičajeno se od suda traži donošenje privremene mjere zabrane otuđenja i raspolaganja onog dijela nekretnine koje se traži tužbom, koja privremena mjera se upisuje u zemljišne knjige. U tom slučaju, nekretnina se ne može niti prodati.

  Jednako tako, tužitelj ima pravo odmah prilikom podnošenja tužbe u zemljišnim knjigama upisati tzv. zabilježbu spora, na koji način se svim trećim osobama čini razvidnim podatak da je nekretnina pod sporom. U tom slučaju, a ukoliko kupac kupi takvu nekretninu, može imati problema jer može snositi posljedice u slučaju da tužitelj uspije u sporu, jer je faktično znao da se spor vodi.

  Međutim, iz Vašeg pisma proizlazi da u slučaju Vaše prijateljice nije došlo niti do jednog od ovih slučaja, već da je ona nekretninu kupila sasvim normalno od vlasnika koji je bio upisan kao vlasnik u zemljišnim knjigama, bez bilo kakvih tereta ili ograničenja u njegovom raspolaganju. Stoga, a prema načelu tzv. povjerenja u zemljišne knjige, u tom slučaju Vaša prijateljica ne može biti odgovorna niti snositi bilo kakve posljedice za ranije neriješene odnose između bivšeg vlasnika i njegove bivše supruge.

  Naime, bivša supruga ranijeg vlasnika nije imala nikakve zapreke da pravodobno tuži bivšeg supruga ili da poduzme bilo kakve druge radnje protiv njega da bi svim trećim osobama učinila razvidnom informaciju da iz predmetne nekretnine nešto potražuje, a što prema Vašim navodima nije učinila.
  Lijep pozdrav,
  B.aB.e.

  #720 Odgovori
  Snezana
  Gost

  Dobro vece evo ovako zanima me jedno pitanje posto suprug ima skrbništvo nad djecom te su djece vec 4 god s njim zive u Njemačkoj javila sam se centru za socijalnu skrb u vezi zanemarivanja djeteta i td.rekli su da posto su tamo da bi trebala tamo traziti skrbništvo pa me zanima STA i kako posto niko nista nezna dali se moze pismeno poslat u Njemačkoj ili otoci zbog ove korone .zanima me kakva su tamo prava i ostalo i di bi mogla traziti skrbništvo hvala

  #737 Odgovori
  isabella
  Gost

  Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. Alabe Moje ime je Shira elijah. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. Alaba, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka, pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti muškarac dr. Alaba o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (dralaba3000@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

  #750 Odgovori
  maya elijah
  Gost

  pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

  #754 Odgovori
  Kristen
  Gost

  Zdravo, tako sam sretan što ovo dijelim, još uvijek vam ne mogu zahvaliti dovoljno moćnom svećeniku Oli,
  Moj muž je otišao kod mlađe gospođe jer nisam mogla roditi zbog PCOS-a. Bio sam tako shrvan. Bio sam usamljen, puno sam plakao, čak sam pokušao i sebi oduzeti život.
  Prije otprilike 3 mjeseca, moja prijateljica mi je pričala o ovom velikom čovjeku svećeniku Adeu koji joj je pomogao da svoj brak učini savršenim.
  Otišla sam na internet i istražila više o njemu. Nisam bila previše sigurna, ali odlučila sam mu pokušati, rekao mi je da ne brinem da će sve biti u redu.
  Rekao mi je sve što trebam platiti što je bila zgodna naknada i to sam učinio, a on je obavio svoj posao i poslao mi video dokaz i rekao mi da pričekam 24 sata da će se vratiti.
  Čekala sam 24 sata i nije bilo poziva niti se Shawn (moj muž) pojavio. Osjećao sam se prevarenim kad je prošlo 24 sata.
  Dva dana kasnije čula sam zvono na vratima u ranim jutarnjim satima i na moje najveće iznenađenje to je bio Shawn, moj muž na vratima, koji mi se ispričavao što me iznevjerio.
  Tako sam sretan, jer imamo sretniji život nego prije. Nije tu stalo, s ponosom mogu reći da sam trudna 3 tjedna, hvala ti puno, svećenik Ade, zauvijek sam zahvalna.

  kontaktirajte ga putem emaila: drola.banjo@gmail.com
  WhatsApp +234 814 095 0088

  #757 Odgovori
  Christy Walton
  Gost

  Pozdrav svima,
  Ja sam privatni zajmodavac, nudim zajam od 2% ovo je legitimna tvrtka s čašću i razlikom spremni smo vam pomoći u bilo kojem financijskom problemu koji ste, nudimo sve vrste zajma pa ako ste zainteresirani za ovu ponudu zajma ljubazno nas kontaktirajte na našu e-poštu: (christywalton355@gmail.com) Također navedite sljedeće detalje kako bismo odmah mogli nastaviti s zajmom.

  Ime:
  Potreban iznos:
  Trajanje:
  zemlja:
  Svrha zajma:
  Mjesečni prihod:
  Broj telefona:
  Kontaktirajte nas s gore navedenim detaljima na našu e-poštu: christywalton355@gmail.com
  Pozdrav svima.

  #762 Odgovori
  Silas
  Gost

  Moj život je ponovno pun sreće zbog Voodoo Lorda. Ono što mi se dogodilo nije nešto što mogu zadržati za sebe, ali i ispričati svijetu kako bi oni koji imaju bilo kakav problem u vezi ili braku vratili svoje najmilije i ponovno bili sretni. Moj ljubavnik i ja imali smo ozbiljne probleme koji su doveli do našeg prekida, jer nakon toga moj život više nije bio isti. Pokušavao sam je na sve načine vratiti, ali oni su bili samo gubitak truda i gubljenje vremena. Ali jednog dana dok sam pretraživao internet naišao sam na neka svjedočanstva o Voodoo Lordu. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoj problem i bio sam jako iznenađen kako je uspio vratiti mog ljubavnika u roku od 48 sati. Uz ovu veliku stvar koja se dogodila u mom životu odlučio sam reći cijelom svijetu o tom velikom čovjeku koji se zove Voodoo Lord. Za one koji trebaju rješenja za svoje probleme, rekao mi je da u njegovom hramu nema ništa nemoguće. Toliko mu vjerujem, za svakoga tko čita moje svjedočanstvo, ako vam treba pomoć da vratite bivšeg partnera ili želite imati svoje dijete, ili želite biti povlašteni, ljubazno ga kontaktirajte putem e-pošte – Voodooconnect60@gmail.com … Whatsapp +234 8097014925

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 46)
Odgovor na: Skrbništvo
Vaše informacije: