Početna Forum Privremene mjere Privremene mjere

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
 • Autor
  Postovi
 • #353 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Ovdje možete dobiti podatke o zaštitnim/sigurnosnim mjerama kao što su zabrana približavanja, udaljenje iz stana/kuće, oduzimanje predmeta i sl.

  #506 Odgovori
  Emilija
  Gost

  U tijeku sam brakorazvodne parnice koja se nikamo nije pomaknula. Tijekom obaveznih susreta u Centru nije postignut dogovor i čekamo obaveznu medijaciju. Medijacija zbog godišnjeg neće biti zakazana prije kraja rujna mjeseca. Za to vrijeme suprug je u stanu i konstantno vrši pritisak.
  Upućena sam da postoji mogućnost pokretanja prije vremene mjere.
  Kćer u zadnje vrijeme ima vidno problema o kojima govorim i Centru.
  Suprug je do sad radio u Njemačkoj, no prijeti da je dobio otkaz kako bi ga ja financijski uzdržavala jer zbog psihičkog stanja u koji sam ga dovela pokretanjem postupka za razvod braka nije u stanju obavljati posao.
  Suprug već neko vrijeme ne pridonosi financijski i nisam u mogućnosti plaćati odvjetnika stoga Vas molim za pravnu pomoć kako podnijeti zahtjev za prijevremenu mjeru razvrgavanja braka. Mjeru bi u prvom redu temeljila na tome da maknem dijete od uznemiravanja i svega što visokokonfliktni odnosi između mene i supruga izazivaju.
  Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći i savjetu.

  #510 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana Emilija,
  ne postoji “privremena mjera razvrgavanja braka”.
  Postoji privremena mjera radi donošenja odluka o roditeljskoj skrbi o malodobnom djetetu (članak 529. Obiteljskog zakona) koji postupak se pokreće PRIJE pokretanja brakorazvodnog postupka (u ovoj fazi ste Vi dok čekate okončanje postupka obveznog savjetovanja) ili ZA VRIJEME brakorazvodnog postupka.

  Prijedlog za donošenje rješenja o privremenoj mjeri podnosi se nadležnom sudu (u Zagrebu su to Općinski građanski sud Zagreb ili Općinski sud u Novom Zagrebu, zavisno od mjesta prebivališta) u kojem je onaj koji traži donošenje privremene mjerre “predlagatelj”, a protivna strana je “predloženik”.
  Naziv prijedloga je: PRIJEDLOG RADI DONOŠENJA RJEŠENJA O PRIVREMENOJ MJERI
  Potrebno je opisati radi čega se mjera traži. Navodi se da su stranke u fazi prije postupka razvoda braka, da ne mogu postići sporazum oko roditeljske skrbi o malodobnnom djetetu (prvenstveno da se ne mogu sporazumjeti s kime od njih će zajedničko dijete stanovati niti tijekom razvoda, niti nakon razvoda braka, da se radi toga i osogiranja mira djetetu traži donošenje privremene odluke o roditeljskoj skrbi u vidu privremene mjere koja će biti na snazi dok se ne okonča postupak razvoda braka između stranaka.
  U prijedlogu za privremenu mjeru svakako je potrebno predložiti:
  1. s kojim od roditelja će dijete stanovati i na kojoj adresi do okončanja brakorazvodnog postupka,
  2. kako će se (dani – tjedan, vikendi, blagdani, školski praznici i sati) odvijati tzv. osobni odnosi s drughim roditeljem s kojim dijete neće stanovcati, i
  3. koliko je taj drugi roditelj u obvezi doprinositi za uzdržavanje djeteta.
  4. da privremena mjera stupa na snagu odmah i ostaje na snazi do okončanja brakorazvodnog postupka.

  U prijedlogu je potrebno predložiti da se saslušaju stranke, te da se pribavi prijedlog i mišljenje nadležnog centra za socijalnu skrb.

  Srdačan pozdrav,
  B.a.B.e.

  #774 Odgovori
  Doris
  Gost

  Moje ime je Doris Ava i želim da svi na ovom forumu znaju za Dr.Ogundelea, velikog čara koji mi je svojim čarolijama vratio mog muža u roku od 24 sata, nakon 3 godine prekida, a također je bacio čaroliju za mene dobiti unapređenje u svojoj tvrtki u kojoj radim. Ovaj čovjek je vrlo moćan, ovaj post je način mojeg poštovanja prema njemu kako bi ljudi upoznali njega i njegov dobar rad, jer sam mu rekao da ću podijeliti dobre vijesti. Ako trebate bilo kakvu pomoć, savjetujem vam da ga kontaktirate na WhatsApp: +27638836445. I e-pošta: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Dr.Ogundele je pošten i moćan čovjek.

  #808 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovani,

  molimo vas da vaša pitanja pošaljete na babe@babe.hr kako biste brže primili odgovor naših pravnica.

  Udruga B.a.B.e.

Pregledavate 5 postova - 1 do 5 (od ukupno 5)
Odgovor na: Privremene mjere
Vaše informacije: