Početna Forum Prekršajni postupak Prekršajni postupak

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
 • Autor
  Postovi
 • #343 Odgovori
  Admin
  Ključonoša

  U ovoj temu postavite pitanja koja vas zanimaju vezano uz pojedini prekršajni postupak.

  #505 Odgovori
  Manuela
  Gost

  Poštovani,
  već dva mjeseca trpim prijetnje, zastrašivanja, uhođenja i maltretiranja od strane bivšeg partnera, koja su posljednjih par dana prerasla i u veća kaznena djela – krađu, demoliranje moga salona, pa i pokušaj da me se pregazi automobilom. Policija je pozvana svaki put, ali se ništa ne događa s obrazloženjem da mi je prijava “pretanka”. Što mogu poduzeti da to prestane??

  #509 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovana Manuela,

  nakon što smo pročitali navode iz Vašeg priloženog dopisa, možemo samo reći da se radi o ozbiljnom protupravnom ponašanju sa ozbiljnim elementima nasilja. Jedino što Vam možemo i moramo savjetovati da se žurno javite u nadležnu 6. policijsku postaju Novi Zagreb, da počinitelja podnesete prijavu i tražite njihovo žurno postupanje. Ono što navodite da su Vam policajci rekli i način kako su se, prema Vašim navodima, ponašali nedopušteno je i nezakonito. Stoga, osim prijave počinitelja, imate pravo i to Vam savjetujemo da cijeli ovaj događaj, a osobito opisano postupanje policije, prijavite pisanim putem kako policiji ponovno (sada pisanim putem), ali svakako sastavite i pisanu prijavu na nezakonito postupanje policije i ovu prijavu proslijedite rukovoditelju VI. policijske postaje PU Zagrebačke, kao i načelniku cijele PU Zagreebačke, kao i Službi na unutarnju kontrolu PU Zagrebačke. Svi mailovi dostupni su na policijskim internet strancama.
  Dakle, jako je važno da cijeli događaj prijavite pisanim oputem temeljnoj policiji – VI Policijskoj postaji, zatim njezinom rukovoditelju, zatim rukovoditelju cijele PU Zagrebačke i posebnoj Službu za unutarnju kontrolu MUP RH. Bitno je da sve ovi primatelji dobiju primjerak Vaše pisane prijave vezano uz nasilnika, ali i primjerak Vaše pisane prijave vezane uz policiju.
  Prema našem iskustvu, policija je izvanredno dobro informatički i organizaciono povezana, sasvim sigurno ćete dobiti povratni odgovor. Posebno svima napišite velikim slovima i kao upozorenje da se radi o teškom i upornom nasilju, da vam je ozbiljno prijetio i da se bojite za svoj život.
  Ako želite, pošaljite primjerak ove pošte i Ravnateljstvu policije, kao i ministru Božinoviću ( policija na svojim stranicama ima navedene sve mail adrese). Budite sasvim sigurni da će reagirati, bilo bi nam drago da nam povratno javite kako se stvari odvijaju.
  I savjet na kraju i za ovaj slučaj, a i inače: Znamo da postoje situacije kada nemate prilike pisano prijaviti neku povredu, ali je uvijek dobro cijelu stvar i pisano prijaviti, imate dokaz da je tome tako, a nitko ne može reći da nije primio.
  Dakle, ovaj Vaš priloženi dopis, uz prijavu na postupanje policije, samo proslijedite na gore navedene adrese.
  Srdačan pozdrav, B.a.B.e.

  #717 Odgovori
  Lisa
  Gost

  Poštovani,
  kako izgleda Glavna rasprava u Prekršajnom postupku kod Obiteljskog nasilja? Da li su ostecenik i okrivljenik prisutni u isto vrijeme? Da li s oštećenikom može biti prisutna osoba od povjerenja? Da li je moguće da ostecenik dostavi dokaze koji potvrđuju nasilje koje traje godinama (poruke)?
  Hvala

  #807 Odgovori
  B.A.B.E.
  Ključonoša

  Poštovani,

  molimo vas da vaša pitanja pošaljete na babe@babe.hr kako biste brže primili odgovor naših pravnica.

  Udruga B.a.B.e.

  #859 Odgovori
  Ana
  Gost

  Poštovani
  nasilje vec traje nekoliko godina. Svaki mjesec mi pokupi novac s mog osobnog racuna ( dala sam mu token kad sam se zaposlila, naravni pod prisilom, svaki put kad kazem da idem na banku prijaviti on prijet da ce me izbacit), bilo je i fizickog nasilja. Večinom trosimo na diners koji on placa. Npr ovaj mjesec je iznosio 11000 e a on je pokupio 1900 e. Kad se naljuti sto je svako dva mjeseca blokira mi diners. Uzme mi kljuce od auta (on ga je kupio prije braka no dogovor je da ga ja vozim). On ima novo auto gdje se vozi sam. U zadnje vrijeme non stop prijeti kako ce me izbaciti. Svaki mjesec na kraju mjeseca prica kako puno trosin na Diners.
  Djecu nikad nije odveo u doktora, ni na dodatne aktivnosti.
  Strah me je da djecu ne oduzmu i da ostanu s njim.
  Sto treba napraviti? Jeli zasluzuje kaznenu prijavu?

  #990 Odgovori
  Ornela Fonović
  Gost

  Poštovani,10 godina trpim psihičko i fizičko nasilje od strane majke.lomljen mi je i gležanj i obje ruke. Uvijek ima nekog da okrene na mene a svojim razgovorima,prijetnjama,omalovažava Jima ubilo je moju sigurnost. Prijavljivala na soc.rad,policiju i uvijek neka isprika. Da bi na kraju ja dobila prekršajni postupak obiteljskog nasilja čl.20. Pukla sam i nakon udarca majčinog ljubavnika pospremala ga sprejem za samoobranu jer dr.pomoći nema.Tata umro,nije bila ni ostavinska,ona me ne pušta u kuću…jako duga i iscrpljujuća priča.imam prijave socijalnom i policiji i šta mogu očekivati budući da je majka rekla da sam je vrijeđala,osnovala a jedan mlaz spreja je zahvatio mrvicu nju po obrazu.šta mogu očekivati?

Pregledavate 7 postova - 1 do 7 (od ukupno 7)
Odgovor na: Prekršajni postupak
Vaše informacije: