Početna Forum Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine Podjela bračne stečevine Odgovor na: Podjela bračne stečevine

#716
ANA
Gost

Molim da mi odgovorte kako mogu zaštititi bračnu stečevinu i što se podrazimujeva pod istu?
Dakle…u braku sam 40 godina, još uvijek je taj brak zakonit, ali već duže vrijeme sa suprugom imwm poremećene odnose?! Budući da se radi o znatnoj imovini koja je u cijelosti upisana na supruga, a suočena sa njegovim stalnim prijetnjama kako će sve prodati sam i dati kome on hoće, prinuđena sam zakonski i pravno zaštititi svoja prava…a ne znam od kud krenuti??
Dakle imamo obiteljsku kuću on je upisan kao vlasnik, imamo stan u Zagrebu koji je upisan na njega, imamo apartmane na moru on je upisan kao vlasnik, imamo nekretnine u Istri on je upisan kao vlasnik, imamo tvrtku d.o.o. u kojoj opet on ima 100% vlasništvo, na tu tvrtku smo kupili nekretnine koje su još u otplati kredita, imamo gradevinsku parcelu na moru koja je upisana na njega, imamo više vozila koja su takoder upisana na njega..
Budući da nemwm namjeru razvoda braka, iz osobnih principa i razloga, samo želim zaštiti svoja prava, jer sve to skupa sa njim stvarala sam i ja kroz brak od 40 godina i ne želim doći u poziciju da on to prodaje sam i obespravljuje moj zajednički trud i rad kroz ovih 40 godina stjecanja zajednićke imovine? Samo želim na svu imovinu staviti zabilježbu da nikada i nikome ne može prodavati bilo što, a da se ja ne pitam??
Ne znam da li imam pravo na tvrtku i nekretnine koje su na toj tvrtki??
Ljubazno molim pravni savjet što trebam poduzeti??
Zahvaljujem na odgovoru!