Početna Forum Obiteljsko nasilje Obiteljsko nasilje Odgovor na: Obiteljsko nasilje

#631
enigma
Gost

Poštovani,
molim vas savjet kome se mogu obratiti vezano uz sljedeće, suprug je nakon prepirke unajmio stan u kojem sada živi.Zapravo,njemu je svađa svaka kritika upućena na njegov način funkcioniranja u obitelji.Imamo troje male djece (1.god., 3. i 4,5.).Svi kućanski poslovi kao i briga o djeci prepušteni su meni i na moju kritiku il zahtjev da nešto pomogne izbije svađa koja završava njegovim bijegom od kuće.To obično bude izbivanje po nekoliko tjedana. Odlazi kod svojih roditelja koji žive izvan Hrvatske ili prijatelja ovdje koji živi ovdje u čudnim okolnostima.Odlaske koristi kako bi postigao svoj cilj, a to je da kad se vrati bude onako kako on želi.Dakle,nemam pravo ni komentirat njegovo izbivanje.
Na sporazumni razvod ne pristaje, a za tužbu nemam novaca jer sam na porodiljnom.Također on je strani državljajnin i nema ovdje prebivalište ni boravište jer radi nekolko dana tjedno vani.
Kad ode ne mogu ga dobiti na telefon, jedino sredstvo komunikacije su mailovi ili poruke u kojima piše svakakve gluposti i provokacije.
Pokušava situaciju prikazati kao da mu ja osporavam viđanje djece,a kad ga konkretno tražim da ih uzme,izvuće se raznim izgovorima.
Molim vas kome se mogu obratiti za pomoć kako bi mu se ukazalo na njegove obveze prema djeci.
Hvala.