Početna Forum Razvod braka Razvod braka Odgovor na: Razvod braka

#594
B.A.B.E.
Ključonoša

Poštovana Dalida,

u konkretnom slučaju Vaša majka kao vlasnica kuća protiv Vašeg supruga treba pokrenuti sudski postupak radi iseljenja, dakle, Općinskom sudom u mjestu u kojem se nalazi nekretnina podnijeti tužbu radi iseljenja. U tužbi je potrebno ukratko opisati činjenično stanje, priložiti zemljišnoknjižni izvadak iz kojeg je vidljivo da je Vaša majka vlasnica nekretnine, navesti da se suprug odbija iseliti te da u nekretnini stanuje bez njezine suglasnosti, predložiti Vaše saslušanje kao svjedoka te tražiti od suda da mu naloži da iseli iz nekretnine.

Također, Vaša majka ima pravo od supruga zahtijevati naknadu za korištenje nekretnine za razdoblje u kojem suprug stanuje u njezinoj kući bez njezine suglasnosti. Prije pokretanja sudskog postupka eventualno bi bilo poželjno i da Vaša majka pisano pozove supruga da se iseli te mu za navedeno ostavi rok, što također onda može poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.

U slučaju da Vam je potrebna asistencija pri sastavljanju tužbe, slobodno nam se obratite na tel. broj: 014663666, radi dogovora oko termina osobnog pravnog savjetovanja. Također, napominjemo da na isti broj možete dogovoriti i termin psihološkog savjetovanja ukoliko smatrate da bi Vam isto bilo od koristi obzirom na situaciju u kojoj se nalazite.

Srdačan pozdrav,
B.a.B.e.