Početna Forum Prekršajni postupak Prekršajni postupak Odgovor na: Prekršajni postupak

#509
B.A.B.E.
Ključonoša

Poštovana Manuela,

nakon što smo pročitali navode iz Vašeg priloženog dopisa, možemo samo reći da se radi o ozbiljnom protupravnom ponašanju sa ozbiljnim elementima nasilja. Jedino što Vam možemo i moramo savjetovati da se žurno javite u nadležnu 6. policijsku postaju Novi Zagreb, da počinitelja podnesete prijavu i tražite njihovo žurno postupanje. Ono što navodite da su Vam policajci rekli i način kako su se, prema Vašim navodima, ponašali nedopušteno je i nezakonito. Stoga, osim prijave počinitelja, imate pravo i to Vam savjetujemo da cijeli ovaj događaj, a osobito opisano postupanje policije, prijavite pisanim putem kako policiji ponovno (sada pisanim putem), ali svakako sastavite i pisanu prijavu na nezakonito postupanje policije i ovu prijavu proslijedite rukovoditelju VI. policijske postaje PU Zagrebačke, kao i načelniku cijele PU Zagreebačke, kao i Službi na unutarnju kontrolu PU Zagrebačke. Svi mailovi dostupni su na policijskim internet strancama.
Dakle, jako je važno da cijeli događaj prijavite pisanim oputem temeljnoj policiji – VI Policijskoj postaji, zatim njezinom rukovoditelju, zatim rukovoditelju cijele PU Zagrebačke i posebnoj Službu za unutarnju kontrolu MUP RH. Bitno je da sve ovi primatelji dobiju primjerak Vaše pisane prijave vezano uz nasilnika, ali i primjerak Vaše pisane prijave vezane uz policiju.
Prema našem iskustvu, policija je izvanredno dobro informatički i organizaciono povezana, sasvim sigurno ćete dobiti povratni odgovor. Posebno svima napišite velikim slovima i kao upozorenje da se radi o teškom i upornom nasilju, da vam je ozbiljno prijetio i da se bojite za svoj život.
Ako želite, pošaljite primjerak ove pošte i Ravnateljstvu policije, kao i ministru Božinoviću ( policija na svojim stranicama ima navedene sve mail adrese). Budite sasvim sigurni da će reagirati, bilo bi nam drago da nam povratno javite kako se stvari odvijaju.
I savjet na kraju i za ovaj slučaj, a i inače: Znamo da postoje situacije kada nemate prilike pisano prijaviti neku povredu, ali je uvijek dobro cijelu stvar i pisano prijaviti, imate dokaz da je tome tako, a nitko ne može reći da nije primio.
Dakle, ovaj Vaš priloženi dopis, uz prijavu na postupanje policije, samo proslijedite na gore navedene adrese.
Srdačan pozdrav, B.a.B.e.