Početna Forum Skrbništvo Skrbništvo Odgovor na: Skrbništvo

#495
Vedrana
Gost

Poštovani,

Obraćam Vam se jer ne znam koga drugog traziti pomoc,ne znam jesam li na krivoj adresi,ukoliko jesam molim Vas da me uputite kome se obratiti za pomoć jer stvarno nemam izlaza,toliko sam nažalost očajna.

Pokušat ću vam ukratko objasniti svoju situaciju.
Naime,za par dana ulazim u deveti mjesec trudnoce. Imam dijete od 9 godina iz prvog braka i dosad sam zivjela s njim kod roditelja. Medjutim,sadašnji partner me je ostavio doslovno na ulici trudnu,dva puta u ovih devet mjeseci me je posjetio,ni na jednoj kontroli nije bio prisutan.Verbalno,psihički i ekonomski me maltretira tokom cijele trudnoće što me izuzetno pogadja jer sam trudna i sve mi se odražava na bebu. Nemam gdje s dvoje djece , doslovno sam na ulici jer kod mojih roditelja u stanu nema mjesta za nas troje. Dotični ima prazan stan u koji meni nije dao da dodjem navodeci kako je to njegovo,da ja nemam prava nikakva,i da je njemu njegov otac uzeo kljuceve tog istog stana i dodao kako u taj stan neće nitko.

Termin mi je 12.09,nadala sam se sve dosad da će se opametiti,da će mi kćer imat tatu,medjutim ….uzalud sam se nadala.
Svo ovo vrijeme on nije ništa osigurao malenoj,ni gdje ćemo živjeti,ni ima li robicu,ima li krevetić i kolica, ništa ne pita niti ga išta zanima. Samo mi prijeti kako on ima svoja prava.

Konkretno me zanima je li on duzan
osigurati djetetu krov nad glavom? Budući da ima prazan stan, sljeduje li bebu pravo da tamo boravi jer nema gdje. Ili ćemo u sigurnu kuću ili ćemo bit gladni jer ja od svog porodiljnog ne mogu plaćati stan i troskove zivota dvoje djece.

Unaprijed hvala na odgovoru