Početna Forum Ostalo Ostalo Odgovor na: Ostalo

#433
Vera
Gost

Poštovani,
molila bih pravni savjet i uputu o idućim koracima u vrlo delikatnoj i ponižavajućoj situaciji u kojoj sam se našla.
Naime, visokoobrazovana sam i radim na vrlo odgovornom radnom mjestu (s djecom i maloljetnicima). Zadnjih 5 godina bila sam u vezi s muškarcem koji ima u posjedu moje intimne eksplicitne fotografije (za koje me se uvjeravalo da su izbrisane). Nedugo sam prekinula odnos s dotičnom osobom te mi isti putem sms-a šalje prijetnje (a mailom fotografije) da će iskoristiti navedeni materijal na način da će ih poslati odgovornim ljudima u ustanovi u kojoj radim, medijima i svim poznanicima.
Pokušala sam verbalnim putem i sms-om zamoliti da se fotografije snimljene u najintimnijem trenutku izbrišu, jer se radi o ucjeni i kaznenom djelu, no bezuspješno. Obzirom na psihičko stanje dotičnog i želju da me u potpunosti ponizi, pa i pod cijenu vlastite dobrobiti, vjerujem da je spreman realizirati prijetnje.
Zaista mi nije lako, u potpunosti sam bespomoćna i narušenog zdravlja, ovo bi moglo uništiti moj poslovni i privatni život i to nepovratno! Razmišljala sam da odem na policiju, no bojim se da ne bih postigla puno, a i to bi mogao biti triger za objavu fotografija. Ne znam kako se postaviti u ovoj situaciji, a zbog delikatnosti nisam u mogućnosti zatražiti pomoć i razumijevanje bližnjih i kolega.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Srdačan pozdrav!