Udruga B.a.B.e. provodi istraživanje u sklopu projekta “puSHEd – protect, understand, support; help the elderly”. Cilj istraživanja je ispitati stavove opće populacije Republike Hrvatske o obiteljskom nasilju i nasilju prema ženama. Rezultati će se koristiti isključivo u svrhu izrade kampanje koja će za cilj imati podizanje svijesti o predmetnom problemu.
 
Projekt  “puSHEd – protect, understand, support; help the elderly”  financiran je sredstvima iz Citizens, Equality, Rights and Values programa Europske unije, a provodi ga udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran. u partnerstvu s Gradom Zagrebom, Domom za djecu i odrasle – žrtve obiteljskog nasilja “Duga Zagreb” i Zakladom zajednički put. Projekt je podržan od strane Pučke pravobraniteljice, Udruge za podršku žrtvama i svjedocima i Europske socijalne mreže. Cilj projekta je prevencija i suzbijanje rodno uvjetovanog nasilja prema ženama starije životne dobi razvojem rodno specifičnih odgovora u pružanju podrške žrtvama i podizanjem kapaciteta relevantnih dionika/ca sustava zaštite i podrške. Također, projekt je usmjeren na podizanje svijesti opće populacije i poboljšanje odgovora zajednice na rodno uvjetovano nasilje prema starijim ženama pri čemu se prvenstveno podrazumijeva veći broj prijava nasilja te prevencija istog. Vrijednost projekta je €208.716,34. 
 
Anketa je anonimna te u bilo kojem trenutku možete prekinuti njeno ispunjavanje. Ispunjavanje anketnog upitnika traje do 10 minuta. Za više informacija o samom istraživanju kontaktirajte nas na mail babe@babe.hr.
 
Poveznica na anketni upitnik: shorturl.at/ckln8