Održana edukacija za volontere/ke

Jučer, 5. ožujka, B.a.B.e. i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima održale su edukaciju za potencijalne volontere/ke koji/e su zainteresirani/e za volontiranje na SOS telefonu udruge B.a.B.e. ili u Nacionalnom pozivnom centru za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

Edukacija se održala u prostorijama Kuće ljudskih prava, na adresi Selska cesta 112c s početkom u 10 sati, trajala je 4 sata, a na istoj se okupilo 10 potencijalnih volonterka/ki.

Maja Štahan, koordinatorica Nacionalnog pozivnog centra, pričala je o radu Nacionalnog pozivnog centra te upoznala potencijalne volontere/ke s procedurom uključivanja u rad centra. Bruna Nedoklan, psihologinja u udruzi B.a.B.e., održala je predavanje o načinima komunikacije sa žrtvama nasilja kroz primjere te pružila korisne smjernice koje svaki/a volonter/ka treba znati kad priča s korisnicima/ama linija za pravnu ili psihološku pomoć.

Zahvaljujemo se potencijalnim volonterima/kama što su se odazvali pozivu na ovo predavanje te se veselimo budućoj suradnji.