U tijeku je kampanja "Nekima noćne more počinju kada se probude..."

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, udruga B.a.B.e. pokrenula je kampanju kojom podiže svijest o problemu rodnouvjetovanog nasilja te upućuje žrtve i njima bliske osobe na telefonske linije za pomoć. Radi se o jednom od niza koraka koji poduzimamo kako bismo potaknule promjenu stavova i ponašanja koji uzrokuju ovaj problem te kako bismo doprinijele unaprjeđenju sustava podrške žrtvama rodnouvjetovanog nasilja kroz razvoj međusektorske suradnje, volonterstva i protokola za pravovremeno i adekvatno postupanje u slučaju nasilja nad ženama.

Kampanja je započela 21. studenog, postavljanjem billboard plakata s natpisom „Nekima noćne more počinju kada se probude…“ i brojevima telefonskih linija udruge B.a.B.e. i Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. Koordinatorica projekta HELPLINE, u sklopu kojeg je kampanja realizirana, Petra Kontić gostovala je u nizu emisija kako bi detaljnije govorila o ciljevima kampanje i problematici nasilja nad ženama. Posebno izdvajamo gostovanja u Točka na tjedan (24. studenog) na televiziji N1 te u Dobar dan, Hrvatska (25. studenog) na Prvom programu Hrvatske Radiotelevizije.

Podsjećamo da B.a.B.e. provode projekt HELPLINE u partnerstvu s Policijskom akademijom, Pravosudnom akademijom, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima, Uredom za ravnopravnost spolova Vlade RH, slovačkim Institutom za rad i obiteljska istraživanja te uz podršku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Projekt je financiran iz Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije, a sufinanciraju ga Grad Zagreb i Ured za udruge Vlade RH.