Održana fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora

Danas, 29. listopada, održana je treća fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora, u sklopu projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog sredstvima Europske unije u okviru programa Rights, Equality and Citizenship. Prva fokus grupa s djelatnicima/ama iz medicinskog sektora je održana 16.listopada, a druga 17.listopada. Fokus grupe organizirala je udruga B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., a sve tri održane su u prostorijama Kuće ljudskih prava.

 

Cilj fokus grupe bio je detektirati probleme unutar sustava podrške ženama žrtvama nasilja, a iz perspektive djelatnika/ca medicinskog sektora. Svaka od aktivnosti je trajala oko 2 sata, a sudionici/e su razmijenili/e svoja osobna iskustva te ukazali/e na postojeće probleme kao i pozitivne promjene nastale u posljednjih nekoliko godina.

 

Ovo je sedma te ujedno i posljednja fokus grupa provedena s ekspertima/kinjama koji/e su u kontaktu sa ženama žrtvama nasilja.