NovostiProjektne aktivnosti

Održan kickoff sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE)

od 16. travnja, 2019 26 travnja, 2019 No Comments
Održan kickoff sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE)

Održan je kickoff sastanak u okviru projekta How Expertise Leads to Prevention, Learning, Identification, Networking and Ending Gender Based Violence (HELPLINE) financiranog od strane Rights, Equality and Citizenship programa Europske unije. Glavni cilj projekta je pružiti zaštitu i potporu ženama žrtvama rodnouvjetovanog nasilja postavljanjem temelja za uspostavu besplatne i anonimne telefonske linije za žrtve koja bi bila anonimna i dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu tj. linije koja je u skladu sa standardnima Istanbulske konvencije.

 

Kickoff sastanak okupio je predstavnika/ce svih partnerskih organizacija na projektu, a to su, uz nositeljicu projekta udrugu B.a.B.e. Budi aktivna. Budi emancipiran., Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Ured za ravnopravnost spolova RH, Policijska akademija, Pravosudna akademija te Institute for Labour and Family Research iz Slovačke.

Voditeljica projekta, Petra Kontić, predstavila je opći i specifične ciljeve projekta, projektne aktivnosti, očekivane rezultate kao i predviđenu vremensku crtu odražavanja samih aktivnosti. Tijekom sastanka jasno su definirani i podijeljeni zadaci i obaveze svakog od partnera/ica.

 

Gospodin Miren Špek, izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, predstavio je rad Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s jedinstvenim standardiziranim besplatnim brojem za žrtve 116 006.

Gospođa Barbora Burajova, predstavnica partnerske organizacije Institute for Labour and Family Research, predstavila je rad predmetnog instituta s naglaskom na funkcioniranju besplatne SOS linije za žene žrtve nasilja u Slovačkoj.

Na sastanku su također podijeljeni prijedlozi Sporazuma o partnerstvu.