Početna › Forum › Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine › Podjela bračne stečevine
Označeno: podjela bračne stečevine
- This topic has 228 odgovora, 1 sudionik, and was last updated prije 1 week, 4 days by Suzana.
- AutorPostovi
- JasnaGost
Roditelji su mi razvedeni 4 godine. Otac je otišao iz stana od 100m2 u kojem su živjeli u kuću od njegovih roditelja.Stan u kojem je majka ostala živjeti otplaćiva i dalje otac,te mu dolaze ovrhe od neplaćenih režija.Otac je HRVI,te sve što je uloženo u taj stan je on financirao ,majka nije nikada radila.
Ima li majka pravo na ubilježbu na taj stan?Dosad je očevo vlasništvo 1/1.NovakGostMoje postovanje.
U braku sam oko 6godina sa Svicarkom. Od tih 6 godina,zajedno smo bili 1,5. Ja sam vec 4,5 hodine van Svicarske i ne zivimo vise zajedno iako smo jos u braku.Inetresuje me da li imam pravo na njeno nasljestvo i mirovinski fond ili na nešto drugo?HanaGostPoštovani
u postupku je brakorazvodna parnica,zivimo u kući koja je dar meni od moga oca,digli smo kredit za renoviranje apartmana,ja sam nosioc a on je suduznik.Kredit otplaćujem od nekretnine koju mi je također darovao otac.Suprug ne želi izći iz kućeiako ima gdje,suvlasnik je u obiteljskoj kuci sa svojim sestrama,Psihički maltretira mene i djecu.spemam se priaviti ga na policiju,šta mi je činiti?
Da napomenem da sam od straha morala odseliti kod roditelja,molim savjetAna-MarijaGostPoštovani, imam prijateljicu koja je trenutno u tijeku razvoda braka (nevjera s njegove strane) koji je trajao 18 godina. Kuća u kojoj je živjela do prošle godine sa uskoro bivšim suprugom i 3 maloljetne djece- jedan kat, dok su svekar i svekrva živjeli na drugom katu. Eh sad, kuća je u vlasništvu 1/3 svekar 1/3 svekrva i 1/3 uskoro bivši suprug, međutim danas je preko stranice katastar vidjela da se 2/3 vode na svekru dok 1/3 na svekrvi što znači da je uskoro bivši suprug svoju 1/3 dao svom ocu. Ona je 18 godina u toj kući, oboje su radili i ulagali u nju (fasada, stolarija, krovište, unutarnji radovi, dvorišne zgrade…) pa nas zanima da li će ona sudskim putem ikako moći dobiti isplatu uloženog s obzirom da nema niti jedan račun dok posjeduje slike sa svadbe kada je kuća izgledala kao štala.lp.
ISABEL KEDEMGostMoj bivši muž i ja prekinuli smo prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kada nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i on je rekao da će mi pomoći i rekao mi je da je žena stavila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se moj muž vratio zauvijek i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: drapata4@gmail.com ili možete ga dobiti putem njegovog Whatsappa ili Vibera:(+447307347648)
DragicaGostPoštovani
Imam stambeni kredit koji plaćam 8 godina.Na meni je. Nakon razvoda braka suprug je ostao živjeti u stanu. Ja sam išla u podstanare,pošto on nije želio iz stana. Tužila sam ga za razvrgnuće imovinske zajednice. Ja i dalje plaćam rate kredita i režije.
Zanima me kakva su njegova i moja prava?
ZahvaljujemAnaGostPoštovani,
Molim Vas pravni savjet.imam sina koji je u izvanbračnoj zajednici ..zena s kojom je živio ima troje djece iz tri bivše veze.zajednicko dijete nemaju…prije nekih godinu i pol kupio je kucu preko APN…napominjem da samo on radi i uglavnom ga nema kod kuce jer je na terenu…on otplaćuje kredit, rezije i ostale zivotne obaveze…sobzirom da je sad i sam konacno shvatio da ona nije zena za njega zeli ju iseliti iz kuce ..zanima me da li i kakva prava ona ima sad na imovinu?
Unaprijed hvala na odgovoru…LP…AnaVJEKOSLAVAGostLijepo molim za savjet,
Moja kčer i njezin suprug su razvrgnuli brak nakon 9 godina. Stan je kupljen na kredit,plača ga moja kčer. Otplatili su manje od pola kredita,i sada moj moj bivši zet uvjetuja da se stan proda,što mojoj kčeri ne dolazi u obzir, zbog male djece koja bi morala promjeniti školu,svoju sobu itd..što stvara dodatan stres u njihovim malim životima.
On zahteva polovicu iznosa od procjenjenog stana,iako moja kčer mora još 20 godina samostalno otplačivati kredit…meni je to apsurdno,jer bi ona u tom slučaju morala dijeliti s njim nešto što u konačnici niti nije njihovo nego od banke dok se stan potpuno ne isplati.
Hvala na odgovoru,SenaGostPoštovani,živim u bračnoj zajednici 25 godina.cjelo vrijeme sam zaposlena i imam pristojna primanja.od supruga doživljavam teški mobing na moju osobnost i psihičko maltretiranje .
Svakim danom sve teže podnosim.Bračni odnosi su se trajno poremetili.kad smo se upoznali on je počeo graditi kuću..kad smo se vjenčali,nutrsšnjost kuće bila je uređena po mojoj procjeni 20%Vanjski dio bila je ugrađena stolarija i fasada.okučnica nije bila uređena.ostatak radova smo radili zajedno.napominjem da je on ostao bez posla .cijelo vrijeme moja primanja su bila 70%veća od njegovih.sve to mogu dokazati da platnim listama i svjedocima..Nemamo zajedničku djecu. Došlo je vrijeme da ne mogu više podnosit psihičko zlostavljane i zanemarivanje unutar bračne zajednice.Imam li pravo na dio u kući.On ne želi razvod .tako da nema šanse oko sporazumnog razvoda.Sporazumni razvod bi mogao proći ako se odreknem nadoknade i traženja dijela u kući.Nije zaposlen.Zadnjih 9 godina radi neke poslove na crno.Hoću li mu morat plaćati alimentaciju? On ima 56g.aja 62.mogu li i bez razvoda tražit dio kuće na koji se mogu upisati kao vlasnik.SenaGostPoštovani,živim u bračnoj zajednici 25 godina.cjelo vrijeme sam zaposlena i imam pristojna primanja.od supruga doživljavam teški mobing na moju osobnost i psihičko maltretiranje .
Svakim danom sve teže podnosim.Bračni odnosi su se trajno poremetili.kad smo se upoznali on je počeo graditi kuću..kad smo se vjenčali,nutrsšnjost kuće bila je uređena po mojoj procjeni 20%Vanjski dio bila je ugrađena stolarija i fasada.okučnica nije bila uređena.ostatak radova smo radili zajedno.napominjem da je on ostao bez posla .cijelo vrijeme moja primanja su bila 70%veća od njegovih.sve to mogu dokazati da platnim listama i svjedocima..Nemamo zajedničku djecu. Došlo je vrijeme da ne mogu više podnosit psihičko zlostavljane i zanemarivanje unutar bračne zajednice.Imam li pravo na dio u kući.On ne želi razvod .tako da nema šanse oko sporazumnog razvoda.Sporazumni razvod bi mogao proći ako se odreknem nadoknade i traženja dijela u kući.Nije zaposlen.Zadnjih 9 godina radi neke poslove na crno.Hoću li mu morat plaćati alimentaciju? On ima 56g.aja 62.mogu li i bez razvoda tražit dio kuće na koji se mogu upisati kao vlasnik.… AnonimnoGostPoštovani,
je li moguće nakon što se odredilo da trebam isplatiti bivšu ženu koju još nisam isplatio da se ona upiše u moju kuću, a ja plaćam kredit. Vodimo sudski postupak vezano za djecu, a dok traje sudski postupak ona se upisala u kuću. Je li to zakonski moguće? Što poduzeti?AleksandraGostPoštovani,
molim vas za pomoć…
Trenutno sam u postupku rastave braka nakon 15 godina braka i sveukupno 17 godina zajedničkog života.
Ja sam se uselila u suprugov stan ali sam za tih 15 godina digla 2 nenamjenska kredita koji su u međuvremenu prebijani i koji imam još 7 godina za otplatiti a sa svim sredstvima tih kredita uređivao se stan u kojem smo živjeli.. od toga su kupljena i dva osobna automobila koji glase na supruga…
Cijelo vrijeme trajanja braka ja sam plačala režije od stana što mogu potkrijepiti i dokazom o uplatama sa mog računa.
Molim vas da li imam pravo na traženje isplate uloženih sredstava u stan, postoječeg kredita i osobnog automobila%Unaprijed hvala.
JelenaGostDečko i ja smo živjeli skupa godinu i pol dana a bili smo u vezi 3 godine. Sada smo se rastali i ja sam otišla iz njegovog stana. Dok smo bili u vezi on mi je darova 7300 e i napisao dar s kojima sam ja od platila kredit, u kešu mi je dao 15000 kuna kako bi otplatila bojler koji sam postavila u svoju kuću. Osim ovih troškova i prebačeni novaca posudio mi je 7000 e za doplatu drugog kredita. Popisali smo sporazum u kojem sam ja njemu vratila 7950 e. On mi se sada prijeti da će protiv mene pokrenuti kaznenu postupak radi stjecanja financijske koristi. Dali on to može napraviti? U vrijeme kada smo bili u vezi i živjeli skupa ja sam bila zaposlena i doprinosila sam u zajedničko kućanstvo koliko sam mogla. Hvala na odgovoru, lp
MilanGostPozdrav,
molim pomoc. Kako se dijeli stan koji je u braku kupljen na kredit i trenutno se jos treba placati narednih 25 godina?
ValentinaGostPozdrav,zanima me da li potraživanje pola imovine nakon prekida dugogodišnje vanbračne veze s rođenim jednim djetetom ikada ode u zastaru?U vezi kupili kuću novcem koji su dali moji roditelji,da li bivši ima pravo na pola kuće i svega uloženog u kuću?
- AutorPostovi