Početna Forum Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine Podjela bračne stečevine Odgovor na: Podjela bračne stečevine

#822
B.A.B.E.
Ključonoša

Poštovana leptirica,

odgovorili smo Vam mailom, ali stavljamo odgovor i ovdje kako bi i drugi korisnici/e sa sličnim pitanjem imali informaciju.

Svakako bismo vam savjetovali da prije ulaganja pravno regulirate vaš status u odnosu na navedenu nekretninu pri čemu bi najprikladnije bilo da suprugovi roditelji odgovarajući dio nekretnine u jednakim dijelovima prenesu na vas i supruga čime biste postali suvlasnici iste. U slučaju ulaganja u nekretninu suprugovih roditelja bez prijenosa vlasništva na vas i supruga, niti vi, niti suprug nemate nikakva vlasnička prava na nekretnini te ista u cijelosti zadržava njegovi roditelji koji sukladno tome nekretninu bez vaše suglasnosti mogu otuđiti, opteretiti te isto tako u nekom trenutku čak vam i uskratiti suglasnost da u nekretnini i stanujete. U tom slučaju imali biste pravo od njih potraživati tek novčanu naknadu na ime vrijednosti izvršenih ulaganja.

Iako se nadamo da do takvog razvoja situacije kod vas neće doći, imajući u vidu mnogobrojna neugodna iskustva drugih korisnica u sličnim situacijama, smatramo kako navedeno svakako trebate imate u vidu te sukladno tome na odgovarajući način i formalno urediti međusobne odnose kako biste izbjegli eventualne nepovoljne situacije u budućnosti.

Za dodatna pitanja ili pojašnjenja slobodno nas možete kontaktirati u terminima koji su za telefonska pravna savjetovanja objavljeni na našoj web stranici.

Srdačan pozdrav,
B.a.B.e.