Početna Forum Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine Podjela bračne stečevine Odgovor na: Podjela bračne stečevine

#660
Riana
Gost

Poštovani
U braku sam 18 godina. Živim u suprugovoj kući koju je dobio u nasljedstvo od svojih roditelja. Imamo dvoje djece koji se još školuju,uskoro su punoljetni. Oboje smo zaposleni i uvijek smo sve dijelili i jednako pridonosili u braku.
Suprug želi razvod. I tu nastaje problem.
Imamo nekoliko kredita koji su se digli u braku. Suprug je ušao s jednim kreditom u brak koji smo isplatili nakon vjenčanja. U kuću se neprestano ulagalo do unazad godine dana kad su krenuli problemi.
Moja želje ja bila da mi suprug uredi stan koji su moji roditelji namjenili meni i na taj način me isplati za sve ono što su moji roditelji i mi zajedno ulagali u kuću sve ove godine. Ali koliko vidim ništa od toga jer me zavlači već mjesecima. Ne povlači rastavu, ali stalno naglašava kako je najbolje da sudski vještak podijeli našu stečevinu. Koliko sam shvatila, taj postupak je dugotrajan i poprilično skup što meni ne ostavlja baš puno opcija.
Zanima me na što se sve odnosi ta bračna stečevina?
*Dokaze o tome koliko su moji roditelji uložili nemam, o tome nikad nismo razmišljali. Oni su pomagali svom djetetu. Iskreno, to mi je ispod časti.
Mislila sam da ćemo se uspjeti dogovoriti. Ali tu se dođe do neke cifre od 5000 eura i za njega je to to. To bi pokrilo neke samo kozmetičke radove u stanu i dio namještaja.
Meni je i dalje opcija da se sporazumno dogovorimo oko podjele i rastanemo kao ljudi. On ne bježi od toga da ja imam prava, ali po svemu sudeći umanjuje moja.
Što mi vi savjetujete?