Početna Forum Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine Podjela bračne stečevine Odgovor na: Podjela bračne stečevine

#475
Valerija
Gost

Poštovani, sve je izgledno da će nakon 12 godina braka, moj suprug tražiti razvod braka. Brine me bračna stečevina. Naime, živjeli smo u mom stanu, koji su moji roditelji darovali meni u braku. U stan se nije ulagalo u braku, već sam ga ja uredila prije braka. Istovremeno smo u braku uređivali kuću. U toj kući polovicu posjeduje moja svekrva, a drugu polovicu je darovala mom suprugu prije braka. Kuća nije etažirana, ali jasno se vide odvojeni dijelovi i u koji dio kuće se ulagalo. Najveći dio smo radili sami, bez izvođača, uz pomoć mojeg tate. Neki dan sam našla fotografije koje su fotografirane u toku izvođenja radova,tako da, otprilike, se može zaključiti koliki zahvati su napravljeni. Zahvati su poveći, od zamjene krovišta, kompletnog unutarnjeg uređenja kuće,do golih zidova, skoro do namještanja. Prije nekoliko tjedana, svekrva je mojem suprugu dala i drugu polovicu kuće.
Isto tako, suprug je u braku sklopio ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa svojom tetom. Ona ima imovinu, kuću i sl. Za nju smo se brinuli podjednako, svaki na svoj način. Ja sam joj nabavljala lijkove, namirnice iz dućana i sl., a on neke fizičke radove. Uključivala se i svekrva kojoj je ona sestra.
Zanima me na koji način mogu tražiti, u slučaju da zaista dođe da razvoda braka, utvrđivanje mojeg dijela bračne stečevina.