Početna Forum Imovinski odnosi i podjela bračne stečevine Podjela bračne stečevine

Pregledavate 6 postova - 226 do 231 (od ukupno 231)
  • Autor
    Vanja
    Gost

Postovani, suprug se iselio iz kuce u kojoj smo zajedno zivjeli, te planiram pokrenuti brakorazvodnu parnicu zbog njegovih prijetnji, fizickog i prishickog zlostavljanja….kucu je kupila moja majka kreditom i jos uvijek istu otplacuje. U kucu se ulagalo, vecinu ja i majka, podigla sam nenamjenski kredit koji sam sama otplacuvala i koristila kreditnu karticu za uređenje, placala sam rezije itd, da bi sada uskoro moj bivsi muz trazio pola kuce….kakva on prava ima? Moram li ja njemu nesto isplacivati a sve sam sama placala da bi napravila topli dom za nas i nase dvoje djece, ima li pravo uknjizenja kao suvlasnik? Hvala

#1008 Odgovori
    Snježana Đuran
    Gost

Poštovani,prije godinu dana sam se razvela,nakon 35gsuprug me psihički maltretirao,a na kraju i varao,,,šta imam i dokaze,ja sam iselila iz kuće,sad bi pokrenula,dobu stečevine koja se sastoji od velike kuće s okučnico.2 automobila i ušteđevine koju je bivši suprug svu uzeo,je smo je imali u sefu,on kao nikad nije vjerovao bankama,za to znamo djeca ,odrasli ljudi i mi ,on sad govori da od toga nemogu dobiti ništa,jer nemam dokaza,pismenih da je to postojalo,,pa vas molim za savjet hvala

#1013 Odgovori
    Suzana
    Gost

Poštovani,
    živim sa partneron 24 g ali nismo sklopili formalni brak. Imamo dvoje djece. Ja sam u tom periodu bila zaposlena samo kratko vrijeme.
    Imamo dosta imovine stečene u braku( moj suprug je privatni poduzetnik).Dio imovine je na ime zajedničke firme a dio(stan) na sina.
    Zanima me koji su pravni koraci koje moram poduzeti u slučaju rastave za podjelu bračne imovine i moram li angažirati odvjetnika.
    Hvala.

#1014 Odgovori
    Suzana
    Gost

Poštovani,
    živim sa partneron 24 g ali nismo sklopili formalni brak. Imamo dvoje djece. Ja sam u tom periodu bila zaposlena samo kratko vrijeme.
    Imamo dosta imovine stečene u braku( moj suprug je privatni poduzetnik).Dio imovine je na ime zajedničke firme a dio(stan) na sina.
    Zanima me koji su pravni koraci koje moram poduzeti u slučaju rastave za podjelu bračne imovine i moram li angažirati odvjetnika.
    Hvala.

#1018 Odgovori
    Ana
    Gost

Štovani,
    Razvela sam se prije 2 godine, imamo zajednički stan (uknjižen na bivšeg i mene).
    Moje pitanje je slijedeće, bivši ne pristaje na prodaju stana, ne pristaje meni plaćati podsranarstvo ,tako da na žalost još djelimo zajednički prostor. Odnosi su poremetećeni maksimalno.
    Trenutno sam u traženju podstanarskog stana kako bi se iselila, da li ako podnesem tužbu protiv njega mora sudjelovati u mojim troškovima unajmljenog stana i koliko je to ( mislim na cijelu stanarinu ili dio nje).

Hvala puno

Lp

#1019 Odgovori
    Silvija
    Gost

Poštovana,

suprug i ja smo se razveli pred koji mjesec. Podjela imovine još nije prošla. Naime, on plaća kredit za kuću. Ja sam voljna preuzeti taj kredit. Kod njega je auto u vrijednosti 40.000,00 eura, ja vozim auto od 15.000,00 eura. Za dijete je pristao plaćati 350,00 eura (još nije nijedan mjesec platio). Čeka pravomoćno rješenje. Po tablici bi trebao plaćati više, ali gdin. se izjasnio da mi NEDA ni eura više. U CZSC su mi rekli da bolje ni na sudu nebi prošla. Plan je sklopljen po njegovim uvjetima. Što se tiče imovine od mene potražuje uz taj auto, zemljište u vrijednosti od cca 65.000,00 eura (koje je kupljeno s novcem mog oca) i minimalno 50.000,00 eura. Kredit u iznosu od 100.000,00 eura se plaća tek 2 g. (APN), glavnice je ostalo još cca 85.000,00 eura + kamate. Rata kredita je 500,00 eura. Što bi po Vama bilo realno ponuditi mu? Ja mu nebi dala ništa osim tog auta s kojim se i odvezao.

Pregledavate 6 postova - 226 do 231 (od ukupno 231)
Odgovor na: Podjela bračne stečevine
Vaše informacije: