Početna Forum Razvod braka Razvod braka Odgovor na: Razvod braka

#568
B.A.B.E.
Ključonoša

Poštovana Ivana,

Ukoliko ste prošli postupak obveznog savjetovanja pred centrom za socijalnu skrb, potpisali Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi i od centra za socijalnu skrb dobili izvješće o provedenom postupku obveznog savjetovanja, trebate se obratiti sudu sa prijedlogom za sporazumni zahtjev braka i odobravanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi.

U prijedlogu trebate navesti osobne podatke Vas i supruga, ukratko objasniti da ste postigli dogovor o razvodu braka te da je proveden postupak obveznog savjetovanja pred centrom za socijalnu skrb tijekom kojeg ste postigli i sporazum o roditeljskoj skrbi te predložiti da sud razvede brak i odobri Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi.

Uz prijedlog trebate dostaviti original vjenčanog i rodnog lista, ne stariji od šest mjeseci, potpisan Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u četiri primjerka te izvješće o provedenom postupku obveznog savjetovanja. Prijedlog trebate oboje potpisati i nakon toga zajedno sa prilozima predati Općinskom sudu prema mjestu prebivališta. Uobičajeno sud zakazuje jedno ročište na kojem odmah i donosi odluku sukladno prijedlogu, na koje ročište ćete biti pozvani Vi i suprug kao stranke, ali umjesto vas mogu pristupiti i punomoćnici (odvjetnici). Isto tako, ukoliko suprug povremeno dolazi u RH možete i o navedenom obavijestiti sud te zamoliti termin ročišta u vrijeme kada će on biti u Hrvatskoj.

Napominjemo da izvješće o provedenom postupku obveznog savjetovanja vrijedi šest mjeseci u kojem roku trebate pokrenuti sudski postupak.

Srdačan pozdrav,
B.a.B.e.