Početna Forum Skrbništvo Skrbništvo Odgovor na: Skrbništvo

#417
Nataša
Gost

Pozdrav!
Razvedena sam od 2013. godine. Nakon rastave sam odlukom suda dobila skrbništvo nad djecom. Budući je bivši suprug vršio teror i nasilje nada mnom i djecom, nakon rastave, spletom nespretnih okolnosti to pravo mi je oduzeto i djeca su bila smještena u udomiteljsku obitelj i prije isteka 3 godine vraćena su odlukom suda ocu na brigu i skrb.
Brak je bio izuzetno loš, psihički i fizički sam maltretirana godinama, od verbalnog do fizičkog nasilja (postoje dokazi). Djeca su sa ocem od 2016. godine. U tom periodu osim na samom početku također psihički i fizički maltretira djecu. U ožujku prošle godine situacija je eskalirala. Starija kćer je nakon verbalnog i fizičkog napada oca (u večernjim satima), sljedećeg dana otišla slučaj prijaviti u CZSS Koprivnica, policiji PU KCKŽ i bila je na pregledu na hitnoj. Dijete se obratilo za pomoć, pomoć nije dobilo. Djelatnici centra su je uputile nazad kući. Dijete prijavi nasilje i djelatnici centra ga vrate kući nasilniku. Zar je to moguće?
Živim i radim u Irskoj, imam stalni posao i stan. Obratila sam Vam se za pomoć jer želim vratiti skrbništvo nad djecom što je prije moguće. Osjećam se bespomoćno kao majka koja je dozvolila da se takav užas dogodi, no želim spriječiti da se ponovi. Moram napomenuti da obje kćerke (12 i 19 godina) žele živjeti sa mnom, spremne su potvrditi sve to što sam vam navela pred bilo kojim zakonodavnim i sudskim tijelom. Molim Vas za pomoć i savjet kome se obratiti i kojeg odvjetnika angažirati? Ako vi imate bilo kakav savjet bila bih vam zahvalna.
Unaprijed zahvaljujem